O lo'o fa'aauau pea ona Si'itia le tau o uta i luga o laina e tele!

I lenei vaitau fa'aleaganu'u mo fela'ua'iga, va'ava'a va'ava'a, si'itia tau o uta, ma le malosi i fafo o le vaitau ua avea ma 'upu autu i le maketi.O faʻamaumauga na tuʻuina mai e le Shanghai Shipping Exchange o loʻo faʻaalia mai i le faaiuga o Mati 2024 e oʻo mai i le taimi nei, o le tau o uta mai Shanghai Port i le maketi autu o maketi i Amerika i Saute ua siitia i le 95.88%, ma le fua o uta mai Shanghai Port i le taulaga autu. maketi i Europa ua siitia e 43.88%.

E su'esu'e e le aufaipisinisi totonu o mea taua e pei o le si'itia o manaoga tau maketi i Europa ma le Iunaite Setete ma feteenaiga faaumiumi i le Sami Ulaula o mafuaaga autu ia o le siitia o tau o uta.I le o'o mai o le vaitau masani o fela'ua'iga, e ono fa'aauau pea le si'itia o tau o uta i le lumana'i.

E sili atu i le 20% le tau o felauaiga a Europa i le vaiaso

Talu mai le amataga o Aperila 2024, o le Shanghai Export Container Comprehensive Freight Index na tuʻuina mai e le Shanghai Shipping Exchange ua faʻaauau pea ona siitia.O faʻamaumauga na tuʻuina atu i le aso 10 o Me na faʻaalia ai o le faʻasologa o oloa faʻatau oloa a Shanghai e 2305.79 points, o se siʻitaga o le 18.8% mai le vaiaso talu ai, o se faʻaopoopoga o le 33.21% mai le 1730.98 points i le aso 29 o Mati, ma le siʻitia o le 33.21% mai le 1730.98 points i luga. Mati 29, lea na maualuga atu nai lo ia Novema 2023 aʻo leʻi oʻo mai le faʻafitauli o le Sami Ulaula.Si'itaga e 132.16%.

Faatasi ai ma i latou, o auala i Amerika i Saute ma Europa na maua le maualuga maualuga.O le fua faatatau o uta (faatauga o uta ma uta o le sami) e auina atu i fafo mai le Uafu o Shanghai i le maketi autu o le uafu i Amerika i Saute o le US$5,461/TEU (koneteina e 20 futu le umi, e taʻua foi o le TEU), o se siitaga e 18.1% mai le vaitaimi ua mavae. ma se siitaga e 95.88% mai le faaiuga o Mati.O le fua faatatau o uta (vaa ma uta faaopoopo) e auina atu i fafo mai le Uafu o Shanghai i le maketi o le uafu autu i Europa e US$2,869/TEU, o se siitaga tele e 24.7% mai le vaiaso talu ai, o se siitaga e 43.88% mai le faaiuga o Mati, ma se siitaga. e 305.8% mai ia Novema 2023.

O le tagata e nafa ma le pisinisi o felauaiga a le lalolagi o loʻo tuʻuina atu auaunaga tau masini komepiuta Yunqunar Logistics Technology Group (lea e taʻua mulimuli ane o le "Yunqunar") na fai mai i se faatalanoaga ma le au tusitala e amata mai i le faaiuga o Aperila i lenei tausaga, e mafai ona lagona o uta i Latina. Amerika, Europa, Amerika i Matu, ma uta uta mo auala i Sasaʻe Tutotonu, Initia ma Pakisitana ua siʻitia, ma ua sili atu ona faʻaalia le siʻitia ia Me.

O faʻamaumauga na tuʻuina mai e Drewry, o se suʻesuʻega vaʻavaʻa ma ofisa faufautua, i le aso 10 o Me na faʻaalia ai foi o le Drewry World Container Index (WCI) na siitia i le $3,159/FEU (container e 40 futu le umi) i lenei vaiaso (e pei o Me 9), lea. e ogatasi ma le 2022 Na siitia i le 81% pe a faatusatusa i le vaitaimi lava lea e tasi i le tausaga talu ai ma e 122% maualuga atu nai lo le averesi tulaga o le US$1,420/FEU aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi i le 2019.

Talu ai nei, o le tele o kamupani vaʻa, e aofia ai le Mediterranean Shipping Company (MSC), Maersk, CMA CGM, ma Hapag-Lloyd, ua faʻasalalau le faʻatupulaia o tau.Ave CMA CGM o se faʻataʻitaʻiga.I le fa’ai’uga o Aperila, na fa’ailoa mai ai e le CMA CGM e amata mai ia Me 15, o le a toe fetu’una’i le tulaga fou o le FAK (Freight All Kinds) mo le auala Asia ma Europa i Matu i le US$2,700/TEU ma le US$5,000/FEU.I le taimi muamua, na siitia i le US$500/TEU ma le US$1,000/FEU;ia Me 10, CMA CGM faasilasila mai e amata mai Iuni 1, o le a faateleina le fua faatatau FAK mo uta uta mai Asia i Nordic uafu.Ole tulaga fou e maualuga ile US$6,000/FEU.Toe sii i luga ile $1,000/FEU.

Na taʻua e Ke Wensheng, Pule Sili o le kamupani vaʻa a le lalolagi Maersk, i se fonotaga talu ai nei, o le aofaʻi o uta i luga o auala Europa a Maersk ua siitia i le 9%, aemaise lava ona o le malosi o le manaʻoga mai Europa faʻaulufale mai e toe faʻatumu oloa.Peita’i, ua tula’i mai fo’i le fa’afitauli o le utiuti o le avanoa, ma o le to’atele o le au va’a e tatau ona totogi maualuga tau o uta ina ia ‘alofia ai le tuai o uta.

A'o si'itia tau o felauaiga, o lo'o siisii ​​fo'i le tau o nofoaafi uta a Saina ma Europa.Na fa’ailoa mai e se kamupani la’u oloa o lo’o vaaia le va’aiga o nofoaafi a Saina-Europa i le au tusitala, ua matua’i si’itia le si’itia o le manaoga o uta mo nofoaafi la’u a Saina ma Europa, ma ua si’itia fo’i le tau o uta i nisi o laina i le US$200-300, ma e foliga mai o le a fa’aauau pea ona si’itia i luga. le lumanai.“Ua si’itia le tau o uta i luga o le sami, ma ua le mafai ai e le faleteuoloa ma le taimi talafeagai le manaoga o tagata faatau, ua mafua ai ona ave nisi o oloa i uta o nofoaafi.Ae ui i lea, e faʻatapulaʻaina le gafatia o felauaiga o nofoaafi, ma o le manaʻoga mo vaʻa vaʻavaʻa ua matua faʻateleina i se taimi puʻupuʻu, lea e mautinoa lava e aʻafia ai tau o uta.

Ua toe fo'i mai le fa'afitauli o le le lava o koneteina

“Po’o fela’ua’iga po’o nofoaafi, o lo’o utiuti lava container.I nisi eria, e le mafai ona oka pusa.O le tau o le lisiina o containers i luga o le maketi e sili atu nai lo le siitaga o tau o uta.”Na taʻu atu e se tagata o loʻo i totonu o fale faʻatau oloa i Guangdong i le au tusitala.

Mo se faʻataʻitaʻiga, na ia taʻua o le tau o le faʻaaogaina o le 40HQ (40-futu-maualuga container) i luga o le auala Saina-Europa e US $500-600 i le tausaga talu ai, lea na siitia i le US $ 1,000-1,200 ia Ianuari o le tausaga nei.Ua siitia nei i le sili atu i le US$1,500, ma ua sili atu i le US$2,000 i nisi o eria.

Na fa’ailoa fo’i e se kamupani la’u uta i Shanghai Port i le au tusitala, o nisi o fanua i fafo ua tumu i containers, ma ua matua’i utiuti lava containers i Saina.O le tau o pusa gaogao i Shanghai ma Duisburg, Siamani, ua siitia mai le US$1,450 ia Mati i le US$1,900 o loo iai nei.

Na ta’ua e le tagata o lo’o pulea le pisinisi va’a o Yunqunar e pei ona ta’ua i luga, o le mafua’aga taua o le si’itia o totogi o le lisi o container ona o le fete’ena’iga i le Sami Ulaula, o le to’atele o tagata e ana va’a na o atu i le Cape of Good Hope, lea. na mafua ai le fa'aliliuina o koneteina e le itiiti ifo i le 2-3 vaiaso le umi nai lo le taimi masani, ma i'u ai i pusa gaogao.Ua fa'agesegese le tau.

O tulaga tau maketi o felauaiga i le lalolagi atoa (amata i le ogatotonu o Me) na faʻasalalau e Dexun Logistics i le aso 9 o Me na faʻailoa mai ai ina ua maeʻa aso malolo o Me, o le tulaga atoa o sapalai o pusa e leʻi faʻaleleia tele.E eseese tulaga o le le lava o container, aemaise o container lapopoa ma uumi, ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻamalosia e nisi o kamupani vaʻa le faʻaogaina o container i luga o auala i Amerika Latina.O koneteina fou na faia i Saina ua uma ona tusi a o lei oo i le faaiuga o Iuni.

I le 2021, na aʻafia i le faʻamaʻi COVID-19, o le maketi tau fefaʻatauaʻiga i fafo "muamua na paʻu ona tulaʻi mai lea", ma o le faʻalapotopotoga faʻavaomalo o loʻo feagai ma se faasologa o tulaga ogaoga e leʻi mafaufauina.O le toe foʻi mai o pusa o loʻo salalau solo i le lalolagi e le sologa lelei, ma o le tufatufaina atu o pusa i le lalolagi e matua le tutusa.O le tele o pusa gaogao o lo'o fa'amuli i Amerika, Europa, Ausetalia ma isi nofoaga, ma o lo'u atunu'u e le lava le sapalai o containers e auina atu i fafo.O le mea lea, o kamupani pusa e tumu i faʻatonuga ma maua atoatoa le gaosiga gafatia.E leʻi oʻo i le faʻaiʻuga o le 2021 na faʻasolosolo malie ai le le lava o pusa.

Faatasi ai ma le faʻaleleia atili o le sapalai o koneteina ma le toe faʻaleleia o le faʻaogaina lelei i le maketi o felauaiga i le lalolagi atoa, sa i ai le tele o faʻaputuga o pusa gaogao i totonu o maketi i totonu o le atunuʻu mai le 2022 i le 2023, seʻia oʻo ina toe i ai se faʻaletonu o pusa i lenei tausaga.

E ono fa'aauau pea ona si'itia tau o uta

E tusa ai ma mafuaʻaga o le siʻitia lata mai o tau o uta, o le tagata o loʻo nafa ma le pisinisi vaʻaia o le YQN na taʻua i luga na suʻesuʻeina i le au tusitala e faapea muamua, o le Iunaite Setete ua faʻamaeʻaina le tulaga faʻagata ma ulufale atu i le tulaga toe faʻaleleia.O le maualuga o le felauaiga o le auala i luga o le Pasefika ua faasolosolo malie ona toe faaleleia, lea na siitia ai le tau o uta.Lona lua, ina ia aloese mai fetuunaiga o tau e mafai e le Iunaite Setete, o kamupani o loʻo alu i le maketi a Amerika ua latou faʻaogaina le maketi Latina Amerika, e aofia ai le gaosiga o taavale afi, atinaʻe atinaʻe, ma isi, ma faʻafeiloaʻi a latou laina gaosiga i Amerika Latina. , e mafua ai le faʻateleina o le faʻalavelave o manaʻoga mo auala Latina Amerika.Le tele o kamupani va'a Auala i Mekisiko na fa'aopoopoina e fa'afetaui ai le fa'ateleina o mana'oga.Lona tolu, o le tulaga i le Sami Ulaula ua mafua ai le le lava o punaoa i auala Europa.Mai avanoa va'a e o'o atu i koneteina gaogao, o lo'o si'itia fo'i tau o uta a Europa.Lona fa, o le vaitau maualuga o fefa'ataua'iga fa'ava-o-malo e muamua atu nai lo tausaga ua mavae.E masani lava o Iuni i tausaga ta'itasi e ulufale atu ai i le vaitau o le fa'atau atu i fafo, ma o le a si'itia le tau o uta.O le tau o uta o lenei tausaga na siitia ai le masina e tasi na muamua atu nai lo tausaga ua mavae, o lona uiga ua vave ona taunuu le tau maualuga o le tau o oloa i lenei tausaga.

Na faʻasalalau e le Zheshang Securities se lipoti o suʻesuʻega i le aso 11 o Me ua faʻaigoaina "E faʻafefea ona vaʻai i le siʻitia lata mai o tau o uta?"Na taʻua ai o le umi o feteenaiga i le Sami Ulaula ua mafua ai le sapalai o feeseeseaiga.I le tasi itu, o fela'ua'iga va'a ua mafua ai le fa'atupula'ia o va'aiga mamao., I le isi itu, o le faʻaitiitia o le lelei o le faʻaogaina o vaʻa ua mafua ai le faʻapipiʻiina o pusa i luga o taulaga, ma faʻateleina ai le vevesi o le sapalai.E le gata i lea, o loʻo faʻaleleia atili le itu o manaʻoga, faʻamatalaga macroeconomic i Europa ma le Iunaite Setete o loʻo faʻaleleia atili, ma faʻatasi ai ma faʻamoemoega mo le siʻitia o tau o uta i le vaitau maualuga, o loʻo faʻaputu muamua e tagata e ona uta.E le gata i lea, o le laina a le US ua ulufale atu i se vaitaimi taua o le sainia o maliega umi, ma o kamupani vaʻa o loʻo i ai le faʻaosofia e faʻateleina tau.

I le taimi lava e tasi, o le lipoti o suʻesuʻega e talitonu o le maualuga o le faʻaogaina o mamanu ma fesoʻotaʻiga faʻapisinisi i totonu o fale faʻatau oloa ua fausia ai se malosi malosi e faʻateleina ai tau.Fai mai le Zheshang Securities, o kamupani fa'atau pusa oloa mai fafo e maualuga le fa'atonuga.E oʻo mai ia Me 10, 2024, o kamupani vaʻavaʻa e sefulu pito i luga na maua ai le 84.2% o le gafatia o felauaiga.E le gata i lea, o soʻotaga faʻapisinisi ma le galulue faʻatasi ua fausia i le va o kamupani.I le tasi itu, ile I le tulaga o le faʻaleagaina o le sapalai ma le manaʻoga, e fesoasoani tele le faʻagesegese o le tauvaga o tau e ala i le faʻagataina o folauga ma pulea le gafatia o felauaiga.I le isi itu, i le tulaga o le faʻaleleia atili o le sapalai ma le manaʻoga, o loʻo faʻamoemoe e ausia le maualuga o tau o uta e ala i le faʻateleina o tau.

Talu mai Novema 2023, ua osofaʻia soo e le au faʻaauupega a Yemen a Houthi vaa i le Sami Ulaula ma vai lata ane.O le tele o kamupani va'a i le lalolagi e leai se mea e mafai ona latou faia na o le taofia o le folauga a latou va'a container i le Sami Ulaula ma ona ogasami lata ane ae suia a latou auala i le Cape of Good Hope i Aferika.O le tausaga nei, o lo’o fa’atupula’ia pea le tulaga i le Sami Ulaula, ma ua poloka ai fo’i ala tetele o fela’uaiga, ae maise o le sapalai a Asia ma Europa, lea ua matua’i a’afia.

E tusa ai o le tulaga i le lumana’i o le maketi o fela’uaiga, na ta’ua ai e Dexun Logistics e fa’apea, pe a fua i le tulaga ua i ai nei, o le a tumau pea le malosi o tau o uta i se taimi lata mai, ma ua mae’a ona fuafua e kamupani va’a se ta’amilosaga fou o le si’itia o tau o uta.

“O le a fa’aauau pea ona si’itia le tau o uta i uta i le lumana’i.Muamua, o lo'o fa'aauau pea le vaitau maualuga o fa'atauga i fafo, ma o le Olimipeka o le a faia i Europa ia Iulai o le tausaga nei, lea e ono siitia ai le tau o uta;lona lua, destocking i Europa ma le Iunaite Setete ua matua faamutaina, ma le faatauina atu i totonu o le atunuu i le Iunaite Setete O loʻo faʻatupulaʻia pea ona faʻamoemoega mo le atinaʻeina o pisinisi faʻatau oloa a le atunuu.Ona o le faʻatupulaia o le manaʻoga ma le utiuti o le gafatia o felauaiga, o tau o uta o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona siitia i se taimi puʻupuʻu, "o le tala lea a le Yunqunar puna o loʻo taʻua i luga.


Taimi meli: Me-17-2024
  • Linkin
  • youtube
  • facebook
  • twitter