2023 US Meaafale Tulaga Fa'aulufale Mai

Ona o le maualuga o le tau o le tamaoaiga, ua faaitiitia ai tupe faaalu a aiga Amerika i meaafale ma isi mea, ma iu ai i le matua paʻu o uta o uta mai le sami mai Asia i Amerika.
E tusa ai ma se lipoti a le aufaasālalau a Amerika i le aso 23 o Aukuso, o faʻamaumauga lata mai na tuʻuina mai e le S&P Global Market Intelligence na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o oloa faʻaulufale mai i totonu o le Iunaite Setete ia Iulai i lea tausaga ma lea tausaga.O le aofa'i o pusa fa'aulufale mai i totonu o le Iunaite Setete ia Iulai o le 2.53 miliona TEUs (luasefulu futu tulaga masani containers), o se fa'aitiitiga i lea tausaga ma lea tausaga o le 10%, lea e 4% maualuga atu nai lo le 2.43 miliona TEUs ia Iuni.
Na taʻua e le faalapotopotoga o le 12 masina sosoo lea o le paʻu i lea tausaga ma lea tausaga, ae o faʻamaumauga mo Iulai o le faʻaititia lea o tausaga taʻitasi talu mai Setema 2022. Mai ia Ianuari ia Iulai, o le aofaʻi o oloa mai fafo e 16,29 miliona TEUs, a fa'aitiitiga i le 15% pe a fa'atusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.
Na ta'ua e le S&P o le pa'u ia Iulai na mafua ona o le 16% o le pa'u i tausaga ta'itasi o oloa mai fafo o oloa fa'atau, ma fa'aopoopo mai o oloa fa'aulufale mai o lavalava ma meafale na fa'aitiitia i le 23% ma le 20% i le faasologa.
E le gata i lea, talu ai e le o toe faʻaputuina e le au faʻatau oloa e pei ona latou faia i le tumutumu o le faʻamaʻi COVID-19, o uta ma le tau o pusa fou ua paʻu i le tulaga maualalo i le tolu tausaga.
Na amata ona pa'ū le aofaʻi o uta meafale i le taumafanafana, ma o le aofaʻi o uta taʻi kuata na sili atu ona maualalo nai lo le maualuga i le 2019.O le numera lea na matou vaʻaia i le tolu tausaga talu ai, "o le tala lea a Jonathan Gold, Sui Peresetene o le Sapalai Chain ma Faiga Faʻavae i le NRF."E fa'aeteete le au fa'atau oloa ma o lo'o va'ava'ai mai.""I nisi itu, o le tulaga i le 2023 e talitutusa lava ma le 2020, ina ua taofia le tamaoaiga o le lalolagi ona o le COVID-19, ma e leai se tasi na te iloa le lumanaʻi."Na faaopoopo mai e Ben Hackett, o le na faavaeina le Hackett Associates, “Na faaitiitia le tele o uta, ma o le tamaoaiga sa i ai i le lotolotoi o galuega ma faafitauli o totogi.I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le tau ma le siʻitia o tului e ono mafua ai le paʻu o le tamaoaiga.

"E ui lava e leʻi faʻasalalau le loka poʻo le tapunia, o le tulaga na tutusa lelei ma le taimi na tapunia ai i le 2020."


Taimi meli: Tes-06-2023
  • Linkin
  • youtube
  • facebook
  • twitter